Kapelka Travel

Altijd net een beetje anders

Suriname

Onze top vijf restaurants in Paramaribo

Ok, elke reisgids van Suriname geeft informatie over restaurants in Paramaribo. Zij focussen zich daarbij vooral op restaurants gelegen in toeristische gebieden en veelal in een wat hogere prijscategorie. Hier zijn enkele tips van restaurants in Paramaribo, die waarschijnlijk niet in je reisgids staan, maar die superlekker eten hebben voor niet te veel geld.

20170108_1846151.Felicia (Javaans) op Blauwgrond maakt eerlijk warung eten voor niet te veel geld. Vaak hebben ze ook kaaiman saté, en hun tahoe longtong is érg lekker.

2. Bamboo Garden (Chinees) aan de Verlengde Gemenelandsweg is een goed alternatief voor Chi Min in de stad. Lekker eten en aardige bediening.

3. Rita’s Roti shop aan de Mahonylaan heeft heerlijke roti’s en serveert daarbij ook andere groentes dan alleen kousenband. Je kan er ook even rustig zitten eten, altijd gezellig.

4. Shardien’s Garden (terras en roti doks) is mijn favoriete terras in Paramaribo. Het is er heerlijk stil en je hebt een prachtig uitzicht over de Surinamerivier. Ze serveren een super goede roti doks (eend). Het restaurant ligt enigszins verborgen aan de Anton Dragtenweg. De entree naar hun establishment is ongeveer 100 meter voorbij het tweede Shell pompstation, aan de rechterkant.

IMG_0253

5. Lucky Restaurant (Chinees – dim sum) is ons vaste adres voor dimsum. Het assortiment is niet heel erg uitgebreid, maar wat ze hebben smaakt uitstekend. We hebben ook een dimsum gegeten aan de Mahonylaan, en die was erg goed. We zijn alleen de naam van de plaats vergeten. Het restaurant is vanaf de Tourtonnelaan, voor de kerk aan de rechterkant.

20170114_120056

Eigenlijk hoort Gadri (naast Fort Zeelandia) ook op de lijst te staan, maar omdat dit restaurant in elke reisgids staat, is het niet écht off-the-beaten-path. Het is echter wel het beste restaurant voor Creools eten dat ook een mooi terras heeft.

Verder zijn er nog ontelbare kleine keukens/warungs/krioro’s, die heerlijk eten serveren. Voor onze top 5 hebben we plekken gekozen, waar ze ook een zitgedeelte hebben. Als je de mogelijkheid hebt om thuis te eten, aarzel dan niet om net als vele Surinamers je portie eten af te halen bij één van die vele kleine keukens.

Please follow and like us:
  1. Judith

    Hallo Heleen, wij zijn gister 5 april 2018 vanuit paramaribo naar Shadien gefietst. Zeker de moeite waard. Het is voorbij het 2e shell station aan de rechterkant. Waren bijna omgekeerd omdat we dachten dat het misschien wel weg was toen we het 2 e shell station zagen.
    Hebben er heerlijk gezeten en gegeten

    • heleenwesterman

      Hoi Judith, Dank je wel voor de correctie! Ik ga het gelijk aanpassen. Fijn dat het goed is bevallen!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén