Het is heel goed mogelijk om vanuit Auckland te reizen naar Rotorua voor de thermische gebieden of Tauranga voor prachtige witte stranden. Je bent dan alleen wel zo’n 2,5 uur onderweg naar je plaats van bestemming. Mijn tip zou zijn om deze bestemmingen vooral gedurende het weekend te bezoeken of tijdens een rondreis over het eiland. Mocht je toch een paar dagen in Auckland overhebben, dan zijn de onderstaande drie opties goede mogelijkheden voor vermaak net buiten de stad.

  1. Waiheke wine tasting tour

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Waiheke is een eiland voor de kust van Auckland dat bekend staat om haar vele wijngaarden. Je kan zelf rondrijden voor het proeven van wijn, gebruik maken van de bus of een tour nemen. Wij hebben voor 140 NZD de Taste of Waiheke tour gedaan, en ons uitstekend vermaakt. Alhoewel de bus volgens mij behoorlijk heen en weer reed over dezelfde weg (het derde bedrijfje dat we bezochten, was de buurman van de eerste), liet het ons mooie vergezichten zien en de dame achter het stuur toverde genoeg verhalen uit haar mouw om ons te entertainen onderweg. Tijdens de tour kregen we bij de eerste wijnproducent ook een lichte lunch aangeboden, die voortreffelijk was. Waiheke heeft ook een excellente olijfolie- en bierproducent.
Later ben ik ook nog naar Rongotito eiland geweest, maar dat vond ik minder interessant. Het zwarte vulkaangesteente is boeiend en het uitzicht is mooi, maar verder is er niet veel te zien of te beleven. De oude strandhuisjes zijn mooi, maar voor mijn gevoel was er toch weinig spannends te zien of te doen. Zeker als het drukker is, loop je veelal achter elkaar aan omdat iedereen dezelfde route loopt.

  1. Muriwai strand met jan-van-gentenkolonie

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOp ongeveer 1,5 uur rijden van Auckland ligt Muriwai beach. Een mooi zwart strand met goede surfmogelijkheden.Ook in de winter waren er verscheidene surfers actief. Even verderop zaten vissers op een klif te vissen en bovenop de klif bevond zich een kolonie jan-van-genten, die hun aanwezigheid luidkeels kenbaar maakten. Naast nog wat meer watergeweld, is het een geweldige plek om rond te hangen. In de buurt zijn nog meer stranden, maar je kan ook een wandeling maken in het nabijgelegen Waitakere Ranges Regional Park.

  1. Waitakere Ranges Regional Park – Arataki

031-waitakere-ranges-parkIets dichter bij Auckland ligt Waitakere Ranges Regional Park. Onderweg kom je door Titirangi met haar  verschillende galeries. Vooral de Te Uru Waitakere Contemporary Gallery heeft toegankelijke en mooie kunst. Ook de nabijgelegen gemeenschapsgalerie was leuk om te bezoeken. Na de lunch zijn we richting het park gegaan en vanuit het bezoekerscentrum (met een leuke expositie over de natuur in de omgeving) kun je een aantal korte wandelingen ondernemen.  We hebben hard gezocht naar de Arataki Nature Trail, maar konden die niet vinden. Op de terugweg naar de auto zagen we dat hij vlak langs een gebouwtje liep. We zijn er pal aan voorbij gelopen. In plaats daarvan hebben we een stukje van de Beveridge track gelopen, die ook heel mooi was. Voor alle wandelingen in natuurparken geldt dat je het best wandelschoenen kan dragen, omdat veel paden gelegen zijn op hellingen in vochtige bossen. Op de terugweg hebben we een stop gemaakt bij The refreshment waar we de lekkerste porkbelly van Nieuw-Zeeland hebben gegeten.

Please follow and like us: