Kapelka Travel

Reisinspiratie voor luxe budgetreizigers

Eten en Drinken, New York

Bezoek Flushing in Queens – het èchte Chinatown van New York

Natuurlijk, New York Manhatten heeft Chinatown met haar vele chinese winkels en restaurants. Zowel toeristen als lokalen gaan er graag heen voor goedkope producten en lekker eten.

Flushing – het èchte Chinatown

Maar het liefst gaan we voor écht Chinees en Aziatisch eten naar de wijk Flushing  in Queens. Daar is ons inziens het echte Chinatown van New York, met alleen maar Aziaten op straat en heeeeel veel winkels en restaurants. Alhoewel ik nooit in China ben geweest, heb ik het daar het gevoel even in China te zijn.

Grote supermarkten verkopen allerlei groente and fruit, die je zelden ergens anders ziet. Levensmiddelen en producten staan op grote rekken door de enorme ruimtes heen. In één supermarkt kun je gerust een uur doorbrengen met het bekijken van alle producten die ze aanbieden.

Alles qua kleding, electronica, huishoudelijke spullen kun je hier vinden en het is gemakkelijk verdwalen als je de zijstraatjes ingaat. In het hart van de wijk, op de kruizing van Kissena Boulevard en Main street, krioelt het letterlijk en figuurlijk van mensen.

Dus voor wie het net even anders wil doen in New York dan anderen, slaat Chinatown over en neemt de 7-trein naar Flushing. Stap uit bij Main Street en beland midden in de drukte van een èchte Aziatische wijk.

Vijf dollar Chinese buffet

Er zit een geweldig klein Chinese buffet aan Main street, tegenover het metrostation. Daar kun je een enorm grote maaltijd bestellen voor slechts 5,25 US dollar. Je krijgt dan een foam bakje met rijst en mag dan vier gerechten uit het buffet kiezen. Vervolgens kun je er nog een kopje soep of flesje water erbij krijgen om het eten mee weg te spoelen. Achter in de zaak staan wat tafeltjes waar je je eten kunt gebruiken of je neemt het mee naar je hotelkamer of appartement.

Dim Sum

Verder zijn er vele verborgen, maar zeer grote dim sum plaatsen. Jade Asian is er één van, die ook Japanese style dim sums serveert. Dat zag er erg grappig uit. Verder gaan we graag naar Royal Queen boven een grote mall. Ook dit restaurant heeft enorme variatie dim sum, die worden rondgereden op karretjes.

Koreaans

In Flushing heb je ook kleinere Koreaanse en Japanse buurten met hun eigen specifieke restaurants. Wij zijn naar Hahm Ji Bach gegaan, waar we vooral hebben genoten van de botervis en een voorgerecht waarvan we de naam kwijt zijn. Het was voor het eerst dat ik Koreaans at, en was dan ook zeer verrast toen naast het hoofdgerecht ook nog verschillende andere kleine gerechtjes op tafel verschenen. Dit is standaard bij Koreaans eten. In Nederland is Koreaans eten een hype, maar hier in Queens de normaalste zaak van de wereld.

New York Korean food

Verder zijn er in de buurt van Main street nog vele Maleisische en Vietnamese restaurants te vinden, waardoor je nog reden genoeg hebt om terug te komen naar Flushing voor het uitproberen van de vele Aziatische keukens, zonder dat je tussen de toeristen zit.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén