Kapelka Travel

Altijd net een beetje anders

Nieuw-Zeeland

Bezoek aan Cape Reinga (deel 3)

Cape Reinga in de regen

Vandaag was het zover. Na 3 dagen onderweg te zijn geweest vanuit Auckland, ga ik vandaag Cape Reinga bezoeken.

Heel veel regen

Na een goede nachtrust stond ik volle goed moed op, maar mijn enthousiasme werd al gauw getemperd. Het regende pijpenstelen en het leek erop dat de regen de hele dag zou aanhouden.

Ik kon ervoor kiezen om thuis te blijven, maar de volgende dag wilde ik weer in Auckland zijn om het weekend met mijn vriend door te brengen. Vandaag was dus de enige mogelijkheid om Cape Reinga te bezoeken. Ik besloot mij niet te laten weerhouden door de regen en ging gewoon.

Terwijl ik vertrok, begon het nog harder te regenen en even dacht ik eraan om terug te keren. Ik heb toch doorgezet en toen ik het schiereiland richting Cape Reinga opreed, begon het droger te worden en uiteindelijk was het gewoon droog en zelfs een beetje zonnig toen ik mijn eindbestemming bereikte!

Regen noordereiland

Cape Reinga

Deze bijzondere plek is niet alleen bijna het noordelijkste puntje van Nieuw-Zeeland, maar voor de Maori’s heeft het ook een sterk religieuze betekenis. Hier gaan de geesten van overledenen naar de onderwereld, en op zee ontmoeten ook de man en vrouw elkaar.

Het Westerse perspectief is dat de Tasmaanse Zee en de Grote Oceaan elkaar hier treffen. Sommigen zeggen dat je aan de kleur van het water, de beide wateren kunt onderscheiden. Ik kon het niet zien, maar de golven zijn mooi en de omgeving is werkelijk prachtig. Van hieruit kun je een wandeling maken over de duinrand, die afdaalt naar een lager gelegen moerasland. Zorg er wel voor dat je de tijd hebt, want het is een pittige en lange wandeling. Als je met een 4WD rijdt, kun je ook via het strand naar dit noordelijke puntje rijden.

Cape Reinga vuurtoren

Andere bezienswaardigheden

Op de terugweg van Cape Reinga naar Awanui zijn nog enkele andere bezienswaardigheden, die de moeite waard zijn.

Zo is er het Te Paki recreatiegebied met gigantische duinen, waar je vanaf kan boarden.duingebied Cape Reinga

Verder kun je een tempel van het Ratana geloof bezoeken, wat een mix tussen het oude Maori-geloof en Christendom is.

En aan het begin van het schiereiland kun je nog het Gumdiggers Park bezoeken. In de omgeving waren vroeger veel Kauri-bomen, en die produceerden gom, die weer werd gebruikt in linoleum en lakverf. Vooral veel Tsjechen hebben in dit gebied gewerkt, en dat zie je nog terug in de achternamen en de namen van sommige dorpen.

Tot slot is er nog een grote winkel die meubelen maakt van oude Kauri-stompen die men uit het moeras haalt. Al met al was het een supermooie tocht, de weg naar de Cape Reinga is prachtig en onderweg zijn er genoeg attracties om er een dagje uit van te maken.

Zeer tevreden keerde ik dan ook weer terug naar The Rockhouse. Na een lekkere warme douche, ben ik met een tevreden glimlach in slaap gevallen.

Morgen wacht een lange rit terug naar Auckland op mij, maar ik had al een paar leuke bezienswaardigheden uitgezocht, die mijn terugreis tot een boeiende tocht zouden maken.

Lees hier over mijn terugreis naar Auckland.

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén