Kapelka Travel

Altijd net een beetje anders

Kunst, New York

Kunst musea in Queens, New York

MOMA PS1 New York

Aan de overkant van de East River ligt Queens. In mijn ogen één van de boeiendste buurten van New York. De wijk (of eigenlijk stad) is één grote smeltkroes van verschillende culturen en inkomens. In deze wijk vind je een aantal zeer goede kunst musea, die een bezoek waard zijn.

PSI 1

PS1 (nevenvestiging van MOMA) is een goede startpunt voor kunst in Queens. Hier tref je eigentijdse en moderne kunst aan, en soms ook zeer grote kunstinstallaties. Je mag aan het einde van je bezoek zelf bepalen wat je betaalt voor je entree.

MOMA PS1 New York

Scultpure Center

Tussen PS1 en Fisther Landau is nog een klein Sculpture center gevestigd in een oude fabriekshal. In de ruimte worden tijdelijke exposities gehouden. De kunst is erg experimenteel, althans ten tijde dat wij er waren. Het is echter wel boeiend in het kader van een keer wat anders.  Ook hier bepaal je zelf je entree prijs. Meestal geef ik een bedrag van rond de 5 US dollar, maar soms betaal ik ook niets.

new york art museum

Museum of the moving image

In Museum of the moving image wordt de geschiedenis van de film weergegeven, en hebben ze wisselende tentoonstellingen gerelateerd aan film, televisie of muziekvideo’s. Er zijn ook regelmatig filmvoorstellingen en lezingen. Het museum kun je op sommige dagen gratis bezoeken. Check hun website voor de exacte prijzen en ook activiteiten.

new york image museum

Noguchi museum

Het Noguchi museum exposeert de werken van haar naamgever, Isamu Noguchi. Het zijn veelal zeer esthetische en minimalistische werken, maar werkelijk prachtig! Het Noguchi museum is op sommige dagen gratis te bezoeken. Check hun website voor een update. Vlakbij het museum, in het Socrates Sculpture Park, staan nog een aantal kunstwerken en wordt er in de zomer regelmatig een mooie arthouse film op een groot scherm geprojecteerd.

new york noguchi museum

Innerlijke mens

En als je nog wat te eten zoekt, terwijl je in de buurt van Fisher Landau, PS1 of Sculpture center bent, Court Square heeft een prachtige ouderwetse diner, met typisch American diner eten! De porties zijn groot! The best diner in Queens, New York!

American diner food

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén