Reisinspiratie voor luxe budgetreizigers

Oman

Oman: Bezoek aan Nizwa en omgeving

Achteraf gezien was onze bezoek aan Nizwa en omgeving te kort. Er is zoveel te zien en te doen in de omgeving, dat het meer tijd nodig heeft dan 2 dagen.

Nizwa

Vanuit Birkat al Mawz, waar we verbleven, hebben we Nizwa bezocht. Nizwa is een mooi dorp met een gerenoveerde souk en fort, die zich duidelijk op de bezoekers van buiten het dorp richt. Het dorp staat ook bekend om zijn ambachtswerk, zoals potten, zilver en lederwerk. De meeste toeristen komen op vrijdag naar Nizwa, wanneer de geitenmarkt wordt gehouden.

We hebben in Nizwa het meest genoten van het fort en haar prachtige exposities over het leven in Oman. Ze geven een goede uitleg over indigo en de geschiedenis van het Arabisch schiereiland in relatie tot de wereldgeschiedenis. Elke keer als ik zo’n geschiedenisoverzicht zie, maakt het mij nederig. We doen in het Westen alsof wij alles hebben uitgevonden, maar vele beschavingen in China, Midden-Oosten en Latijns-Amerika waren al geciviliseerd, terwijl wij nog in dierenvellen rondliepen.

Na ons bezoek aan het fort, hebben we een rondwandeling langs de oude stadsmuur gemaakt. We zijn vooral langs de buitenkant gaan wandelen. Hierdoor loop je om het oude dorp heen en zie je tegelijkertijd het nieuwe dorp. We vonden het een mooie wandeling, vooral ook omdat je vele kleine dadelplantages ziet. We hebben de begraafplaats niet gevonden, maar probeer die wel te vinden! Elders zijn we op een oude begraafplaats geweest en het is erg indrukwekkend om al die verdwaalde stenen op een veld te zien liggen.

Falaj Daris

Falaj Daris ligt net buiten Nizwa en is een aangelegd irrigatiekanaal zoals er velen zijn in Oman. Deze falaj staat ook op de Unesco lijst, evenals die in Birkat al Mawz. We zijn vooral naar deze falaj gegaan, omdat het zo breed zou zijn dat je erin kon zwemmen. Toen we bij het betreffende park aankwamen, bleek de falaj niet zo breed te zijn als we hadden gedacht. Het had wel een plek waar je gemakkelijk de falaj in kon gaan en ik heb mijn voeten heerlijk laten verzorgen door de visjes die aan mijn huid gingen knabbelen. Eenmaal in de falaj zelf, beseften we hoe hard het water erdoorheen snelde. Het was best pittig om tegen de stroom in te zwemen of te wandelen. Al met al een leuke ervaring, en heerlijk als afkoeling.

Misfat al Abryeen

We zijn daarna doorgereden naar Al Hamra, alwaar we onze auto richting Misfat al Abryeen hebben gestuurd. Dit plaatsje ligt op een heuvel. De weg naar boven maakt scherpe bochten en leverde mooie vergezichten op over de omgeving. Eenmaal aangekomen in het kleine dorp, moet je de auto parkeren. Daar tref je ook een bord met verschillende wandelmogelijkheden door het dorp.

IMG_7816

Wij hebben het W9-pad gekozen, dat via het dorp naar een pad langs de bergen leidt. Het is een pad van 9km richting Wadi Bani Awf, De vergezichten waren indrukwekkend en dit dorpje is voor ons één van de highlights van onze reis geweest. Het feit dat we er in de namiddag waren, konden lopen in de schaduw en het zonlicht erg mooi was, hielp natuurlijk wel.

We wilden ook nog de Al Hoota Cave bezoeken, maar die was ten tijde van ons bezoek gesloten. Mocht je erheen willen, vraag dan goed na bij de lokale bevolking of de grot open is voor publiek.

Ben benieuwd naar waar we nog meer zijn geweest tijdens onze 7-daagse rondreis? Lees hier ons verslag.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »
error: Content is protected !!