Kapelka Travel

Altijd net een beetje anders

Eten en Drinken, Nieuw-Zeeland

Onze top vijf restaurants in Auckland Centrum

In Auckland kun je heerlijk en heel divers eten bij een groot aantal restaurants. Voor de lekkerste, leukste en betaalbare restaurants raden we je de onderstaande vijf aan verspreidt over het centrum van de stad.

Grand Park seafood restaurant – tussen de Aziaten

Elke zaterdag en zondag rond lunchtijd is dit de plek om de Chinese gemeenschap van Auckland te observeren. Gevestigd in het Alexander horse stadium, komen hier van heinde en ver families en vrienden met elkaar eten. We reserveerden niet vooraf, en moesten daarom vaak even wachten voordat we de grote zaal konden betreden. We hebben nog niet plaatsgenomen of de eerste karretjes met dimsum komen al naar ons toe gerold. De variatie aan kleine gerechten is enorm.  Grand park heeft zo’n grote variëteit aan dimsum dat je soms niet meer weet wat je moet nemen. In Nieuw-Zeeland wordt dimsum ook vaak yam char genoemd. De bezoekers zijn voor 95% Chinees, van traditioneel tot modern, van jong tot oud. Absoluut ‘the place to go’ voor een authentiek goede dimsum.

338-again-dimsum-at-grand-park

La Cigale French market – even terug in Europese sferen

Een totaal andere sfeer hangt er op de La Cigale French Market. Op zaterdag- en zondagochtend wordt deze markt in en rondom een oud industriegebouw van Parnell gehouden. De indoor Franse markt is ook doordeweeks en in de avonduren open. In het weekend wordt het aangevuld met een buitenmarkt, waar vooral biologische en Franse producten worden aangeboden.

Er hangt een ontspannen sfeer op de markt en de bezoekers genieten van al het lekkers. Tijdens ons bezoek hebben we de Franse patisserie geprobeerd en een broodje pulled pork.  Beiden smaakten erg goed. Ook de vers bereide groente- en fruitsap bleek een explosie van lekkere smaken en vitamines.

De Franse markt is meer een Europese markt, dan een typische Franse markt, maar dat heeft voor ons de pret niet gedrukt. Nieuw-Zeelanders houden sowieso wel erg van Europees danwel Franse cuisine.  Paneton bakery, vlakbij Victoria Park, is wel de meest bekende Franse bakker in Auckland. Menigeen haalt hier zijn broodjes en croissants voor het weekend.

french-market-brunch-at-parnell

Wild fire – Origineel Braziliaans

Over het algemeen zijn we niet onder de indruk van de restaurants in de omgeving van Princess Wharf. De prijs-kwaliteitverhouding is vaak uit balans. De enige die aan de hooggespannen verwachtingen voldeed was Wild Fire. Hier word je ook door échte Brazilianen bediend. En de Kiwi’s die in de bediening werken, zijn veelal met een Braziliaan getrouwd.

Je kan á la carte bestellen, maar het leukste is om voor de Churrasco te gaan. Het vlees komt vers van de gril en wordt door de bediening naar je tafel gebracht. Men werkt hier met stoplichten. Als je even wilt wachten, dan zet je hem op rood. Als je weer wilt eten, zet je hem weer op groen. Op die manier wordt je niet gehinderd tijdens het eten met aanbiedingen voor meer vlees of vis. Een geweldig all-you-can-eat concept dus.

Het driegangen-menu is met dessert, maar deze zijn niet typisch Braziliaans. En omdat je eigenlijk al vol zit van al het vlees en andere bijgerechten, heb je er ook niet veel zin in. Liever kies je voor het tweegangen-menu en neem je ter afsluiting een koffie of thee. Ga vooral met een lege maag!

Ima cuisine – Mediterraans-Arabisch maar niet Turks

In Auckland kom je veel shoarma en kebab-restaurants tegen. In de avond zijn ze vaak gesloten of ze serveren alleen maar shoarma en grillgerechten. Wij wilden iets anders. Uiteindelijk, op basis van reviews en tips, stapten we binnen bij Ima Cuisine.

Ima Cuisine beloofde een traditionele Israëlische maaltijd en dat heeft ze gedaan.  Het restaurant wordt gerund door een Israëlische moeder en haar dochter. Het eten was echt traditioneel Israëlisch en erg lekker, de bediening was vriendelijk en geduldig.

352-diner-at-ima-cuisine-auckland

21 Viaduct café – corporate world-ervaring

Het was hier, bij 21 Viaduct café, waar we vaak ons ontbijt gebruikten. Ook kocht ik er mijn belegde broodjes als ik ging wandelen in een park en mijn lief haalde er zijn koffie in de vroege uurtjes  onderweg naar z’n werk.

Gevestigd in hetzelfde gebouw als het Sofitel en pal naast de hoofdkantoren van Microsoft en Vodafone, trekt dit plekje vooral klanten uit het zakenleven aan. Daarom is het een aanrader om hier een uurtje te gaan zitten voor het observeren van deze wereld en haar medewerkers. Ook kun je vanuit hier de vele luxe boten in de haven bewonderen.

134a-sunday-breakfast-at-viaduct-cafe

Masu – De perfecte Japanner

Masu is nummer zes, maar had zo op nummer één kunnen staan. In eerste instantie wilde ik geen Japans restaurant opnemen in deze lijst, omdat de stad vergeven is van Japanse eettentjes. Echter, op onze laatste avond hebben we hier gegeten en het was een top ervaring. Daarom staat hij er op de valreep toch in.

Niet alleen was het eten hier goed, maar de bediening is meer dan gastvrij. Elk gerecht werd netjes uitgelegd en als we vragen stelden, werden deze zeer uitgebreid en in alle rust beantwoord. Nooit hebben we het gevoel gehad dat we lastig waren of dat we werden opgejaagd.

 Super service dus, met zalig eten. We konden niet meer wensen als afsluiter van ons verblijf in Auckland. Federal street kent verschillende goede restaurants en als je toch geld wilt uitgeven aan goed en lekker eten, zou ik zeker hiernaartoe gaan en niet naar Princess Wharf.

387-heerlijk-japans-eten

Ponsaby Central Market – is het nèt niet

Alhoewel Ponsaby central market echt een leuk en goed concept is, vonden we het niet goed genoeg om in onze top 5(6) op te nemen. In deze overdekte markthal zijn vele restaurantjes en kleine winkels gevestigd en er hangt een gezellige sfeer. Het publiek is meer mainstream en neigt naar wanna-be hipsters.

De restaurants serveren goed eten, maar het is het allemaal nét niet.  Het toetje in een Latijns-Amerikaans was niet typisch Latijns-Amerikaans. En bij Tokyo club werd mayonaise bij de sushi geserveerd. Misschien ben ik erg kritisch, maar met zoveel goede restaurants in Auckland (zie hierboven), mag dat misschien ook wel.

Meer over Auckland, kun je hier lezen:

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén