Reisinspiratie voor luxe budgetreizigers

Lezen en Kijken, Oman

Vier mooie uitzendingen over Oman

Oman Sur dhow

Als ik niet reis, dan kijk ik graag naar documentaires over andere landen en culturen. Ik doe daarmee inspiratie op voor toekomstige reizen, maar vind ook herkenning in uitzendingen die gaan over plaatsen waar we zijn geweest.

Oman is een spannend land om naartoe op reis te gaan. Niet alleen vanwege het feit dat het in het Midden-Oosten ligt, maar ook omdat er weinig over bekend is. De mensen die er zijn geweest, komen terug met mooie verhalen over de natuur en de vriendelijke mensen.

Voor wie Oman nog beter wil leren kennen, heb ik hieronder een viertal interessante uitzendingen en videos geplaatst. Ik heb ze allemaal gezien, en mijns inziens geven ze een goed beeld van het land en haar bewoners.

Van Ninevé naar Nazareth over de Shihuh.

De presentator, zelf van Palestijnse afkomst, reist door het Midden-Oosten om vergeten volken te bezoeken. In deze aflevering bezoekt hij de Shihuh in Oman. Zij leven in het noordelijk gebied dat bekend staat om haar mooie kustlijn.

https://www.npostart.nl/van-nineve-naar-nazareth/23-08-2017/VPWON_1267330

Erica op reis

Het is niet één van de meest cultureel hoogstaande documentaires over Oman, maar wel een feest van herkenning voor hen die zijn geweest.

https://www.npostart.nl/erica-op-reis/28-05-2017/POW_03529742

Gezonken VOC-schip voor Oman

Abdelkader Benali  gaat op zoek naar sporen van VOC-Amstelveen dat voor de kust van Oman zonk. De kapitein maakte toen met zijn bemanningsleden een tocht van meer dan 500 kilometer naar de bewoonde wereld. Heel mooi verfilmd en het toont maar weer aan dat Nederlanders werkelijk overal kwamen met hun handel en zeilboten.

https://www.npostart.nl/expeditie-oman/21-07-2013/NPS_1230946

Anthony Bordain Parts Unknown

Natuurlijk is ook Anthony Bordain in Oman geweest en genoot hij daar van vele lokale gerechten terwijl hij door het land reisde.

Deze uitzending kun je op de legale manier alleen via Amazon.com bekijken voor 3 USD. Hier is de link Anthony Bordain Parts Unknown S9 E6

En nu vooral gaan….

Wij hebben slechts zeven dagen doorgebracht in Oman, maar het land heeft een diepe indruk op ons achtergelaten. Het landschap, de mensen en goede infrastructuur voor toeristen zijn werkelijk overweldigend. Lees meer over onze reis door Oman, via deze blogs:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »
error: Content is protected !!