Reisinspiratie voor luxe budgetreizigers

Duitsland, Kunst, Leipzig

Leipzig – Stad van Moderne Kunst – Een bezoek aan G2 Kunsthalle

G2 Kunsthalle laat zien dat ‘lelijke’ gebouwen uit de jaren ’80, toen Leipzig nog onderdeel was van Oost-Duitsland, verandert kunnen worden in een hoogwaardige expositieruimte.

Deze kunstgalerie laat delen van Steffen Hildebrand zijn privé collectie zien. In het dagelijks leven is hij vastgoedondernemer, maar het verzamelen van kunst is hem al met de paplepel ingegeven. In zijn jeugd bracht zijn vader vaak kunstwerken voor hem mee naar huis.

Sindsdien heeft Steffen Hildebrand zoveel kunstwerken verzamelt, dat ze niet meer in zijn huis pasten. Sommige werken zijn ook te groot om in huis op te hangen, dus opende hij zijn eigen expositieruimte in 2015.

G2 kunsthalle leipzig
G2 Kunsthalle

In de hagelwitte 1000m2 hal hangt slechts een deel van zijn collectie, waarbij vooral de kleinere werken regelmatig worden verwisseld. De grote schilderijen van onder andere Neo Rauch en Matthias Weischer hangen er permanent.

Anka Ziefer beheert de collectie en organiseert ook de tijdelijke exposities in de G2 Kunsthalle. Voor die tijdelijke exposities worden ook werken van elders geleend en gemengd met werken uit de collectie van Hildebrand.

Collectie Hildebrand

Alhoewel Steffen Hildebrand claimt geen bepaalde stijl te volgen, zie je wel duidelijk bepaalde voorkeuren. Zo hebben kunstenaars uit Leipzig een voorsprong om opgenomen te worden in zijn collectie.

Hij heeft ook een voorkeur voor kunstwerken die niet eenduidig zijn, maar juist vragen oproepen of je uitdagen na te denken over diens betekenis.

En wie denkt dat hij vooral schilderijen verzamelt, heeft het verkeerd. In zijn collectie zijn ook foto’s, beeldhouwwerken, installaties en werken op papier opgenomen.

Hieronder enkele foto’s van kunstwerken die er hingen tijdens mijn bezoek aan G2 Kunsthalle.

Neo Rauch G2 kunsthalle Leipzig
Neo Rauch – Das Treffen (2013)
G2 Kunsthalle Leipzig
David Schnell – stangen im Mai (2004)
G2 Kunsthalle Leipzig
Leipzig G2 kunsthalle exhibition
From the temporary exhibition in February 2018. Artwork by Andrea Bowers- Papillon Monarque (2014)
G2 kunsthalle Saraceno
Tomás Saraceno – M82 M+I – 2014

Bezoekersinformatie

De galerie is geopend voor het publiek op woensdag van 15.00 – 20.00, wanneer ook de meeste andere kunstmusea langere openingstijden hebben.

Verder worden er doordeweeks rondleidingen gegeven in het Duits of Engels. Volg deze link naar hun website voor de tijdschema van hun rondleidingen.

Op zoek naar een rondleiding in een andere taal of wil je een privé-rondleiding, neem dan contact op via e-mail.

Entree is 5 euro en studenten (onder de 27 jaar) mogen voor 3 euro naar binnen. Kinderen onder de 14 jaar betalen geen entree.

Meer lezen over bezienswaardigheden in Leipzig en bijzondere verhalen? Klik hier.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »
error: Content is protected !!