Reisinspiratie voor luxe budgetreizigers

Eten en Drinken, Suriname

Onze top vijf lokale restaurants in Paramaribo-Noord

Natuurlijk geeft elke reisgids over Suriname informatie over restaurants. Ook op Tripadvisor kom je verschillende suggesties tegen. Alleen focussen deze bronnen zich vooral op restaurants gelegen in toeristische gebieden, en met een enigszins westerse keuken.

Wij houden ervan om naar lokale restaurants te gaan om niet alleen de lokale cuisine te proeven, maar ook onder de ‘gewone’ Surinamers te zijn. Daarom hier 5 lokale restaurants die waarschijnlijk niet in je reisgids worden genoemd of op Tripadvisor staan vermeld, maar absoluut de moeite waard zijn!

Felicia (Javaans)

Felicia op Blauwgrond maakt eerlijk warung eten voor niet te veel geld. Vaak hebben ze ook kaaiman saté, en hun tahoe longtong is érg lekker. Uiteraard vind je op Blauwgrond nog vele andere restaurants. Schuin tegenover Felicia is Renah en Mirosso, wat als de meest bekende en beste restaurants worden beschouwd. Wij kiezen liever voor Felicia als het kan.

Squeezy Hot Pot (Chinees)

Dit grote restaurant aan de Plutostraat is een bijzondere ervaring! Ga niet met zijn tweeën, maar het liefst met minimaal 4 personen naar dit restaurant. Je bestelt dan een pittige of niet-pittige soep met daarbij allerlei verschillende soorten groenten, vlees en vis. Deze doe je voor 1 minuut of langer in de soep en dan vis je je ingrediënten er weer uit om te verorberen. Gezond, vers en lekker!

Rita’s Roti shop (Hindoestaans)

Eigen gemaakte roti ’s aan de Mahonylaan heeft heerlijke roti’s en serveert daarbij ook andere groenten dan alleen kousenband. Je kan er ook even rustig zitten eten, altijd gezellig met de vele vaste klanten die hier hun eten komen halen of gebruiken.

Shardien’s Garden (terras en roti doks)

Eerlijk is eerlijk, ik kom hier niet perse voor het lekkere eten, maar vooral voor het terras met uitzicht op de Suriname rivier. De bediening is niet opdringerig, het eten is prima, en de muziek lekker ouderwets.

Ze serveren een super goede roti doks (eend), maar ook vele andere Surinaamse gerechten. Geen hoogstaande cuisine, maar wel een ‘geheim’ die ook veel lokale Surinamers niet kennen.

Het restaurant ligt aan de Anton Dragtenweg, achter een Chinese supermarkt. De entree is ongeveer 100 meter voorbij het tweede Shell benzinestation als je vanuit de stad komt. Je slaat rechtsaf net voor de Chinese supermarkt Yen.

Huang Du (Chinees – dim sum)

Dit Dim Sum Restaurant aan de Plutostraat is nu ons vaste adres geworden voor dim sum. Alles is hier supervers, niet te zoet en je bevind je tussen een bonte mix van gezelschappen. Een andere goede plaats voor Chinees ontbijt of lunch is Kong Nam aan de Maretraiteweg, onder de grote boom op de hoek met de Jamaludinstraat.

Niet onbekend, wel lokaal en superlekker

Eigenlijk hoort Gadri (naast Fort Zeelandia) ook op de lijst te staan, maar omdat dit restaurant in elke reisgids staat, is het niet écht off-the-beaten-path. Het is echter wel het beste restaurant voor Creools eten dat ook een mooi terras heeft. Een bezoek aan Suriname is voor ons niet compleet als we niet hebben gegeten bij Gadri.

Nieuwsgierig naar meer tips en ideeën voor je verblijf in Suriname? Lees dan ook mijn andere blogs over Suriname.

Kapelka Travel Magazine

Diverse artikelen van Kapelka Travel zijn gebundeld in onderstaande magazine. Deze magazine is een mooie aanvulling op je reisgids voor Suriname en voor de Suriname-kenners een inspiratiebron voor een volgend bezoek aan Suriname. Door de artikelen samen te bundelen in één magazine, kun je ze nu ook rustig offline lezen in het vliegtuig of in de hangmat.

Klik op onderstaande foto om jouw pdf-versie te downloaden voor €2.50.

  1. Judith

    Hallo Heleen, wij zijn gister 5 april 2018 vanuit paramaribo naar Shadien gefietst. Zeker de moeite waard. Het is voorbij het 2e shell station aan de rechterkant. Waren bijna omgekeerd omdat we dachten dat het misschien wel weg was toen we het 2 e shell station zagen.
    Hebben er heerlijk gezeten en gegeten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »
error: Content is protected !!