Reisinspiratie voor luxe budgetreizigers

Eten en Drinken, Suriname

Onze top vijf lokale restaurants in Paramaribo

Shardien's restaurant

Laatste update juli 2019

Natuurlijk geeft elke reisgids over Suriname informatie over restaurants, of vind je ze via Tripadvisor. Alleen focussen zij zich vooral op restaurants gelegen in toeristische gebieden, en met een enigszins westerse keuken.

Wij houden ervan om naar lokale restaurants te gaan en betalen zeker niet graag teveel voor eten dat we ook in Nederland kunnen vinden. De hieronder staande vijf restaurants waarschijnlijk niet in je reisgids worden genoemd of op Tripadvisor, maar ze zijn absoluut de moeite waard!

20170108_184615

1. Felicia (Javaans) op Blauwgrond maakt eerlijk warung eten voor niet te veel geld. Vaak hebben ze ook kaaiman saté, en hun tahoe longtong is érg lekker. Uiteraard vind je op Blauwgrond nog vele andere restaurants. Over het algemeen serveren ze allemaal uitstekende maaltijden, maar Felicia is één van onze favorieten. Ook bezoeken we graag Indofood, welke een uitgebreider menukaart heeft.

2. Bamboo Garden (Chinees) aan de Verlengde Gemenelandsweg is een goed alternatief voor Chi Min in de stad. In het restaurant van Bamboo Garden krijg je lekker eten en de bediening is superaardig. Wil je liever tussen de Chinezen je maaltijd gebruiken, bezoek dan Delicous aan de Maretraiteweg. Ook hier supervers eten voor een zeer betaalbare prijs.

3. Rita’s Roti shop (Hindoestaans) aan de Mahonylaan heeft heerlijke roti’s en serveert daarbij ook andere groenten dan alleen kousenband. Je kan er ook even rustig zitten eten, altijd gezellig met vele vaste klaten die hier hun eten komen halen of gebruiken.

4. Shardien’s Garden (terras en roti doks) is mijn favoriete terras in Paramaribo. Het is er heerlijk stil en je hebt een prachtig uitzicht over de Surinamerivier. Ze serveren een super goede roti doks (eend), maar ook vele andere Surinaamse gerechten. Het restaurant ligt enigszins verborgen aan de Anton Dragtenweg. De entree naar hun establishment is ongeveer 100 meter voorbij het tweede Shell pompstation, aan de rechterkant. Pal naast de Chinese supermarkt Yen.

IMG_0253

5. Lucky Restaurant (Chinees – dim sum) is ons vaste adres voor dim sum. Het assortiment is niet heel erg uitgebreid, maar wat ze hebben smaakt uitstekend. Een andere goede plaats voor Chinees ontbijt of lunch is Kong Nam aan de Maretraiteweg, onder de grote boom op de hoek met de Jamaludinstraat.

20170114_120056

Eigenlijk hoort Gadri (naast Fort Zeelandia) ook op de lijst te staan, maar omdat dit restaurant in elke reisgids staat, is het niet écht off-the-beaten-path. Het is echter wel het beste restaurant voor Creools eten dat ook een mooi terras heeft.

Verder zijn er nog ontelbare kleine keukens/warungs/krioro’s, die heerlijk eten serveren. Vraag aan je receptionist of gastheer waar hij graag eten haalt. Ook kent Suriname vele bbq-stands, waar ’s avonds de lekkerste kip en varken wordt gegrild.

In mijn blog over Lokaal eten, waar en wat lees je meer over de verschillende gerechten en geef ik nog meer tips voor mogelijke restaurants en plaatsen voor het proeven van de Surinaamse keuken.

Meer tips en ideeën voor je verblijf in Suriname? Lees dan ook mijn andere blogs over Suriname:

Kapelka Travel Magazine

Diverse artikelen van Kapelka Travel zijn gebundeld in onderstaande magazine. Deze magazine is een mooie aanvulling op je reisgids voor Suriname en voor de Suriname-kenners een inspiratiebron voor een volgend bezoek aan Suriname. Door de artikelen samen te bundelen in één magazine, kun je ze nu ook rustig offline lezen in het vliegtuig of in de hangmat.

Klik op onderstaande foto om jouw pdf-versie te downloaden voor €2.50.

  1. Judith

    Hallo Heleen, wij zijn gister 5 april 2018 vanuit paramaribo naar Shadien gefietst. Zeker de moeite waard. Het is voorbij het 2e shell station aan de rechterkant. Waren bijna omgekeerd omdat we dachten dat het misschien wel weg was toen we het 2 e shell station zagen.
    Hebben er heerlijk gezeten en gegeten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »
error: Content is protected !!