Reisinspiratie voor luxe budgetreizigers

Suriname

Op originele souvenirjacht in Paramaribo

Wie het gemakkelijk wil doen, gaat naar Readytex en koopt daar een aantal magneetjes en wat sieraden voor vrienden en familie.

Voor wie liever de lokale ondernemer ondersteunt en origineler souvenir zoekt, heb ik een aantal alternatieven.

Ket Mien & Co

Ket Mien is een Surinaamse drogisterij die al meer dan 80 jaar bestaat en nog steeds zeer wordt gewaardeerd en gerespecteerd door de Surinamers. Sinds dit jaar staat een deel van de winkel in het teken van Surinaamse verzorgingsproducten gemaakt door lokale producenten. Hier vind je tonka en grappa olie, maar ook kruidentheeën en natuurlijke zepen.

Laat je adviseren door het personeel dat kundig is en verwen jezelf of anderen met een paar mooie natuurproducten uit Suriname.

Authentieke natuurlijke Surinaamse producten bij Ket Mien

I love SU-artikelen

Het begon met een kunstwerk van George Struikelblok bij Fort Zeelandia, maar het is één van de meest succesvolste beeldmerken van Suriname. I love Su-kleding wordt niet alleen gedragen door toeristen, maar ook door Surinamers zelf. Dresscode, de eigenaar van het ‘I love SU’-ontwerp, heeft haar collectie inmiddels uitgebreid met andere typische Surinaamse uitdrukkingen, welke staan bedrukt op t-shirts, tassen en andere kleding.

Je vindt de I love Su-artikelen op de eerste etage. Een etage hoger hebben ze een printshop, die t-shirts bedrukt met de door jou gewenste afdruk. Laat daar bijvoorbeeld je meest favoriete foto op een t-shirt of tas drukken en geef dat als cadeau aan je vrienden en bekenden.

Leuke t-shirts voor jong en oud bij Dresscode

VACO boekhandel

Er is eigenlijk maar één echte boekhandel in Paramaribo, en dat is VACO. Zij hebben de meest uitgebreide collectie boeken over Suriname. Zoek je een specifiek boek, maar zie je het niet in de winkel liggen, aarzel dan niet om één van de dames te vragen of zij het boek nog achter hebben liggen.

In de winkel hebben ze kinderboeken met Surinaamse verhalen, kookboeken, autobiografieën, fotoboeken en nog veel meer interessante boeken over Surinamers door Surinamers.

Ook ons boek Points of Recogintion is hier te koop.

Milton Kam kijkt naar zijn eigen boek, welke ook bij Vaco te koop is.

Kong Min fotostudio

Aan de buitenkant ziet deze zaak er niet uit, maar bij binnenkomst blijkt het een echte ‘hidden gem’ te zijn. De eigenaren verkopen allerlei fotolijstjes gemaakt van houtsnijwerk en ook losse houten souvenirs. Als je wilt, kun je er ook een foto laten maken van jou in traditionele Surinaamse kleding.

Je zou er snel aan voorbij lopen, maar doet dat niet….
Soms een beetje kitsch, maar soms ook erg mooi en leuk….

Ram’s shopping center

Na het zien van een mooie mandir of na je bezoek aan de hindoetempel Weg naar Zee, wil je misschien zelf wel een Ganesha-beeld hebben. Ram’s shopping center zit op verschillende plaatsen in de stad en biedt alles te koop aan wat met het hindoeïsme heeft te maken.

Of het nu de lampjes voor Divali zijn, afbeeldingen van Hindoestaanse goden of de laatste Bollywood-films, je vindt ze in hun winkel.

Souvenirs met een hindoestaanse touch…

Surinaamse Rum

Surinaamse rum, zoals Borgoe, Mariënburg en Hanapier, kun je in elke chinese supermarkt kopen. Wil je een speciale editie of een minder gangbare versie van bijvoorbeeld Borgoe, dan kun je het Rumhuis van producent SAB bezoeken aan de Anton Dragtenweg of bij vertrek in de tax free shop van de luchthaven je slag slaan.

Ik heb mijn borgoe gekocht op de luchthaven, omdat ik het graag als handbagage wilde meenemen het vliegtuig. Op de luchthaven hebben ze flesjes in allerlei formaten en ook speciale edities.

Voor als je niet kan wachten….

Poelepantje markt

Poelepantje markt ligt in het zuidelijke gedeelte van Paramaribo en is een hele oude markt. Toeristen komen hier nauwelijks en daarom is het een zeer geschikte plek voor het kopen van souvenirs, die een meer praktische toepassing hebben.

Op deze markt vind je rieten manden, koto misi kleding (inclusief angisa’s), eigengemaakte chutney’s, pepersauzen en voorwerpen gemaakt van kalebas.

Deze markt heeft alles wat je hart begeert!
De kramen ogen niet altijd mooi, maar deze angisa’s bijvoorbeeld zijn prachtig gemaakt

Waar vind je de leukste alternatieve souvenirwinkels?

Kapelka Travel Magazine

Diverse artikelen van Kapelka Travel zijn gebundeld in onderstaande magazine. Deze magazine is een mooie aanvulling op je reisgids voor Suriname en voor de Suriname-kenners een inspiratiebron voor een volgend bezoek aan Suriname. Door de artikelen samen te bundelen in één magazine, kun je ze nu ook rustig offline lezen in het vliegtuig of in de hangmat.

Klik op onderstaande foto om jouw pdf-versie te downloaden voor €2.50.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »
error: Content is protected !!