Reisinspiratie voor luxe budgetreizigers

Wie is Kapelka Travel?

Athene uitzicht botanische tuin

Sinds mijn 18de reis ik, Heleen Westerman, met grote regelmaat naar plekken en landen die mijn aandacht hebben getrokken.

Mijn eerste zelfstandige reis ging naar Marokko, omdat ik benieuwd was naar waar de Marokkaanse migranten in Nederland vandaan kwamen. Verder heb ik een aantal jaren in Suriname gewoond, omdat het daar zo anders was en toch vertrouwd vanwege de taal.

Vanaf januari 2017 tot en met maart 2020 leefden mijn partner en ik een reizend bestaan. En nu combineren wij het wonen in Zwolle met reizen over de hele wereld, zowel voor werk als plezier.

Op deze website plaats ik tips en suggesties over bestemmingen waar ikzelf enige tijd heb doorgebracht. De inhoud is gebaseerd op mijn eigen ervaringen en dat wat ik geleerd heb tijdens mijn verblijf. Ik neem daarom niet deel aan persreizen of andere speciaal voor reisbloggers opgezette reizen. Want ik blijf het liefst voor langere tijd in een stad of regio, zodat ik de plaats écht kan leren kennen.

Ik ben geen jonge hippe reisblogger, maar een vrouw van middelbare leeftijd die van backpacken is overgestapt op een ietwat luxere manier van reizen, maar nog wel steeds met een klein budget. Ik wil namelijk zo lang en zo vaak mogelijk op pad om nieuwe plaatsen te ontdekken. Daarom ook dat Kapelka Travel bestemd is voor de luxe budgetreiziger, die houdt van cultuur, wandelen en geschiedenis.

Mijn andere reisprojecten

Behalve Kapelka Travel, beheer ik ook de website Op Stap Met Heleen. Op deze website deel ik artikelen die dieper ingaan op de geschiedenis van een bepaalde plaats en richt ik mij op het doorbreken van stereotypische beelden van bestemmingen.

Tot slot produceer ik de historische YouTube-serie Van Kampen naar Moskou waarin ik van Kampen naar Moskou reis via oude handelswegen. In deze serie ga ik op zoek naar lokale verhalen over handel en internationale connecties.

Mij volgen op social media

Meldingen van nieuwe artikelen zijn te zien op Twitter en Facebook, maar ik ben hier zelf niet erg actief op.

Liever informeer ik je over mijn reizen en artikelen via een nieuwsbrief. Je ontvangt dan één keer in de maand een e-mail waarin ik je op de hoogte houd van mijn reizen, gepubliceerde artikelen en gemaakte video’s. Inschrijven is gratis en uitschrijven kan altijd.

Mijn beroep

Tussen al deze projecten door, werk ik als tekstschrijver en communicatieadviseur voor organisaties en personen onder de naam Heleen Westerman Communicatie en Advies.

 1. Bart

  Hallo,
  Een vraag je wandelingen in Algarve vind ik de tracks ook terug op Wikiloc.
  Bart

  • Reactie door auteur

   heleenwesterman

   Hi Bart,
   Geen idee. Ik heb vooral gebruik gemaakt van de website van Rota Vicentina, Via Algarviana en routes die ik bij de tourist office vandaan haalde. Ik geloof dat ik in één van mijn blogs ook verwijs naar een boek met verschillende rondwandelingen in de Algarve. Ben nog onervaren met Wikiloc.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »
error: Content is protected !!