Reisinspiratie voor luxe budgetreizigers

Duitsland, Hamburg

Een ander Hamburg, dankzij drie Aziatische restaurants

Een stad als Hamburg kun je op verschillende manieren verkennen. Ik houd ervan om mijn gastheer of -vrouw te vragen naar hun favoriete lokale restaurant. Vaak brengt ons dat naar restaurants in wijken en plaatsen, die we anders zelf nooit uitgezocht zouden hebben.

In Hamburg kregen we een aantal tips voor Aziatische restaurants. Daarvan hebben we er drie uitgeprobeerd, verspreidt over de stad in verschillende wijken.

Der Chinese am Fleet, Hamm-Süd

Dit kleine restaurant ligt in een nogal twijfelachtige wijk. Lopend vanaf metrohalte Berliner Tor passeren we autodealers, een Aldi en een 24 uur per dag geopende McDonald’s. Aan de overkant van de weg staan van die typische appartementsgebouwen uit de jaren ‘50 of ‘60, zoals ik ze ook ken vanuit Rotterdam-Zuid. Het is duidelijk dat we ons in een wijk bevinden, dichtbij de oude haven, welke na het bombardement in 1943 nooit meer in volle glorie is hersteld.

Ons restaurant is gevestigd in een fantasieloos stenen gebouw langs een oud kanaal. Als we naar binnen gaan, zien we dat we niet de enige bezoekers zijn. Het restaurantje is goed gevuld met vooral Duitsers. We krijgen al snel de menukaart en het meisje is uiterst vriendelijk en behulpzaam als we proberen een keuze te maken.

Veel restaurants in Hamburg hebben doordeweeks een voordelig lunchmenu, zo ook hier. Als voorgerecht kunnen we kiezen tussen een kleine kop soep of gefrituurde mini-loempia’s. Als hoofdgerecht kiezen we de knapperige visfilet in Szechuan saus en keizerlijk bereid kippenvlees, ook in Szechuan saus, met cashewnoten en chili’s. Beide gerechten zijn erg lekker en licht pittig. De smaak is duidelijk anders dan van wat we kennen van de Chinese restaurants in Nederland.

Met een volle buik en slechts 15 euro lichter, verlaten we het restaurant om via metrostation Hammerkirche naar het stadscentrum te reizen voor een wandeling door de oude haven, die wel in ere is hersteld en op elke Hamburg-blog verschijnt.

Der Chinese am Fleet, Hamm-Süd: chinees eten Hamburg
Op het eerste oog geen bijzonder restaurant
Aziatisch eten in Hamburg: bij Chinees Hamburg am Fleet kun je heerlijk eten voor weinig geld
Heerlijk eten voor nog geen 6 euro

Samui Thai Cuisine

Voor de lekkerste Thai moesten we volgens onze gastheer en -vrouw naar de wijk Mundsburg. Vanaf metrostation Hamburger Strasse lopen we naar het door hun aanbevolen restaurant, en passeren daarbij winkelcentrum Hamburger Melle. Dit winkelcentrum wordt door lokale bewoners aangeduid als één van de betere winkelcentra. Hier vind je zeker wat je zoekt, zonder dat je een weg moet wringen tussen al het andere winkelend publiek. Het gebouw zelf oogt wat onaantrekkelijk aan de buitenkant, maar de binnenkant is gezellig en modern. Tevens zijn alle grote winkelketens hier te vinden. Prima plek dus voor een beetje winkelen na de lunch.

Bij binnenkomst in Samui Thai Cuisine worden we verwelkomd door een vrouw in traditionele Thaise kleding. We kunnen kiezen tussen een gedeelte waarbij je op de grond zit, Thai-stijl, of plaatsnemen aan een tafel met stoelen, Westerse-stijl. Wij kiezen vandaag voor de Westerse-stijl, maar achteraf gezien vraag ik me toch af of het niet nog leuker zou zijn geweest als we in Thai-stijl hadden gegeten.

We maken weer gebruik van het lunchmenu. Ik kies voor een rode curry met lamsvlees en groenten, mijn man kiest voor een groene curry met rund en groenten. We zijn blij verrast als we in onze gerechten kleine groene aubergines en bamboe aantreffen en geen standaard Westerse groente. De hoofdgerechten van het lunchmenu kosten gemiddeld zo’n 10 euro, wat inclusief een voorgerecht is.

Ook in dit restaurant troffen wij geen buitenlandse toeristen aan, wat ons naast het lekkere eten en de mooie sfeer extra blij maakte.

Samui Thai Cuisine, genieten van de Thaise keuken in Hamburg
Prachtige inrichting van Samui Thai Cuisine
Thai curry bij Samui Thai Cuisine in Hamburg
Bijna te laat om een foto te maken van onze maaltijd….

Indiaas Restaurant Maharani

Ten westen van het grote Ausenalster-meer, in een duidelijk bovenmodale Hamburgse wijk, bevindt zich Maharani.

Terwijl we wandelden vanaf metrostation Haller Straße naar het restaurant passeerden we prachtige oude art nouveau huizen. Het restaurant bevindt zich in de plint van een moderne en hoge woonflat. Als we aan komen lopen, ruiken we de wierook al en bij aankomst zien we dat het een Indisch Ayurvedisch restaurant is.

We stappen naar binnen en zijn verrast door de inrichting. Een mix van oude donkerhouten stoelen aan evenzo donkerhouten tafels vullen de ruimte. Langs het raam hangen slingers van papieren bloemen in allerlei bonte kleuren. Twee grote Ganesha’s omhangen met een bloemenkrans staan midden in de zaak op een tafel, op de achtergrond horen we hypnotiserende Indiase tempelmuziek.

We nemen plaats aan een tafeltje en kiezen ook in dit restaurant voor het dagmenu. Ik neem een vegetarische curry met daarin blokjes gemaakt van onder andere witte bonen. Mijn partner heeft zin in garnalen, dus kiest hij voor een rode curry met garnalen en groente. De gele rijst die erbij wordt geserveerd smaakt heerlijk en we bestellen als extra nog een naan-brood erbij. Deze smaakte werkelijk goddelijk. Voor een prijs van 7 euro per hoofdgerecht, is dit restaurant een absolute aanrader. Ze hebben elke dag een ander lunchmenu, dus het loont om terug te gaan.

Na onze lunch bij Maharani wandelen we door deze oude wijk van Hamburg met zijn vele chique art nouveau huizen richting de Aster-rivier. Langs de oevers van de Aster lopen we terug naar ons tijdelijk huis in de wijk Klein Borstel. Een kleine wijk gelegen pal naast het grootste kerkhof ter wereld.

Aziatisch eten bij Maharani, een Indisch Ayuvedisch restaurant in Hamburg
Ontspannen sfeer en mooie inrichting van Maharani
Maharani lunch Hamburg
Heerlijke curry’s als lunchgerecht bij Maharani

Op de kaart

Meer Duitsland

In 2018 heb ik Duitsland ontdekt als vakantieland. De diversiteit van het land en rijke geschiedenis, samen met prachtige natuur en betaalbare horeca maakt dat ik er graag naar terug ga.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »
error: Content is protected !!