Reisinspiratie voor luxe budgetreizigers

Athene, Eten en Drinken

De lekkerste budget restaurants van Athene

Laat ik maar gelijk met de deur in huis vallen. Het is onmogelijk om een top 10 te maken van de beste of lekkerste (budget) restaurants in Athene. Er zijn teveel restaurants en nergens hebben we écht slecht gegeten. Voor mij is het vooral de sfeer die een verschil maakt.

grieks eten athene
Sardientjes, fava en salade met eigengemaakte wijn vlakbij de markt

Niet altijd perfect

Natuurlijk proefde het vlees soms té droog of dreef een gerecht naar onze smaak ietwat te veel in de olijfolie, maar we hebben altijd genoten van het Griekse eten.  Souvlaki’s, ofwel pitabrood met vlees en salade, zijn overal vers en kosten weinig.

Traditionele gerechten als mousaka of tzaziki worden in elk restaurant net een beetje anders bereidt, waardoor deze traditionele gerechten je niet snel zullen vervelen.

Verder zijn de prijzen in Athene erg redelijk. Of je nu in Plaka, Mets of Attiki verblijft, overal zijn restaurants te vinden die hoofdgerechten aanbieden van tussen de 6 en 8 euro.

Uiteraard betaal je in een restaurant met live-muziek en uitzicht op de Akropolis meer dan 8 euro voor een gerecht, maar dat is niet meer dan logisch.

Grieks eten Athene
Gevulde kipfilet en vlees in koolbladeren in Mets

Meer dan gegrild vlees of vis

Wij vonden het eten in Athene eerlijk en authentiek. Vaak zijn de gerechten door de restauranthouders zelf bereidt en niet afkomstig uit een pakje of zakje. Vooral de specialiteiten van de dag zijn wat ons betreft absolute aanraders. Dit zijn veelal gestoofde gerechten of gerechten uit de oven, die heel redelijk geprijsd zijn en goddelijk smaken.

Souvlaki rstaurant Athene
Deze souvlaki’s liggen te wachten om geserveerd te worden

Ok, de beste restaurants volgens ons

Op bijgevoegde plattegrond staan in groen de Atheense restaurants, die wij hebben geprobeerd en waarvan we het eten lekker en interessant vonden. De gele rondjes zijn restaurants waar we niet hebben gegeten, maar die worden aangeraden door de befaamde Amerikaanse-Griek Matt Barrett. We hebben enkele van zijn suggesties geprobeerd en ze waren allen uitstekend. Je vindt zijn lijst van favoriete restaurants in Athene op deze webpagina.

Benieuwd naar wat wij zoal gedaan hebben in Athene? Lees hier meer:

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »
error: Content is protected !!